Windows 10'da Hızlı Kullanıcı Değiştirme Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Windows 10'da Hızlı Kullanıcı Değiştirme Nasıl Devre Dışı Bırakılır

How Disable Fast User Switching Windows 10



How Disable Fast User Switching Windows 10

Hızlı Kullanıcı Değiştirme özelliği nedir? Bu makalede, bunu daha ayrıntılı olarak açıklayacağım ve Windows 10'da hızlı kullanıcı geçişini nasıl devre dışı bırakacağınız konusunda size rehberlik edeceğim.





Birçok kullanıcı (ben dahil) şunu düşünüyor: Hızlı Kullanıcı Değiştirme Windows'ta kullanışlı bir işlev olarak. Kullanıcıların başka kullanıcılar oturum açmışken bir bilgisayarda oturum açmalarına olanak tanır. Bu özelliğin avantajı, farklı kullanıcılar arasında inanılmaz derecede hızlı geçiş yapabilmenizdir.

İlgili Makaleyi Okuyun: 11 Windows 10'da Devre Dışı Bırakabileceğiniz Gereksiz Özellikler



Örneğin, işinizi yapmak için Windows bilgisayarınızda Kullanıcı A'da oturum açtınız. Ancak belirli bir nedenden ötürü, dosya almak veya başka bir şey yapmak için B Kullanıcısı'nda oturum açmanız gerekirse, Kullanıcı A -e Kullanıcı B , oturumu kapatıp tekrar oturum açmaktan daha iyidir. Oturumda yaptığınız şeyi korumanıza yardımcı olur. Kullanıcı A oturumu kapattığınızda tüm programları kapatmak yerine.

Ancak, kullanmanın dezavantajları vardır. Hızlı Kullanıcı Değiştirme daha fazla bilgisayar kaynağı gibi işlevler kullanılacak veya oturumu kapatmadan bilgisayarınızı yeniden başlatamayacak (veya kapatamayacak). Bu nedenle, bu özelliği kullanmak istemiyorsanız, yalnızca birkaç basit adımı uygulamanız gerekir. Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi veya Windows Kayıt Defteri ve sonra bilgisayarınızdan tamamen kaybolacaktır.

kullanıcı pencerelerini değiştir 10

Ancak, bu yöntemlerin Windows 10'da Hızlı Kullanıcı Değiştirme özelliğini gerçekten devre dışı bırakmadığının farkında olmalısınız. Bunun yerine, Görev Yöneticisi, Başlat menüsü, Ctrl gibi tüm düğmeleri veya tıklayabileceğiniz yerleri gizleyecektir. + Alt + Del veya oturum açma ekranı. Sonuç olarak, bir hesaptan çıkış yaptığınızda, geçiş yapmak için tıkla diğer oturum açmış kullanıcılara. Hızlı Kullanıcı Değiştirme özelliğini devre dışı bırakmanın son amacı budur.

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi ile Windows 10'da Hızlı Kullanıcı Değiştirme Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Eğer kullanıyorsanız Windows 10 Profesyonel veya Kurumsal sürümü, PC'nizde Hızlı Kullanıcı Değiştirme ile ilgili tüm girişleri gizlemek için Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisini kullanabilirsiniz. Bu en basit yöntem, bu yüzden onu listedeki ilk seçenek yapıyorum.

İlk olarak, Windows + R tuşlarına basın.Çalıştırmakiletişim kutusu. Ardından şunu doldurun: ' gpedit.msc 'Tırnak işaretleri olmadan metin alanına girin ve Enter tuşuna basın.

gpedit.msc

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi uygulamasında, sol kenar çubuğuna bakın ve ardından aşağıdaki adresin ardından seçeneği açın:

Yerel Bilgisayar İlkesi -> Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Sistem -> Oturum Açma

Şimdi, birincil kenar çubuğuna bakın ve şunu arayın: 'Hızlı Kullanıcı Değiştirme için giriş noktalarını gizle”Öğesini seçin ve üzerine çift tıklayın.

hızlı kullanıcı geçişi için giriş noktalarını gizleyin

Yeni bir pencere açılacaktır. Seç 'Etkin'Seçim kutusunu seçin ve ardından'TAMAM MI' buton.

Hızlı Kullanıcı Değiştirme Windows 10 Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Bu kadar!

Artık Windows 10 Professional veya Enterprise sürümünde Hızlı Kullanıcı Değiştirmeyi devre dışı bırakabilirsiniz. Windows 10 Home sürümünü kullanıyorsanız, şunları yapmanız gerekir: daha yüksek sürüme yükseltme yukarıda bahsettiğim gibi. Aksi takdirde, kayıt defteri girdinizi yalnızca devre dışı bırakmak için değiştirebilirsiniz.

Bu özelliği PC'nizde tekrar etkinleştirmek için, yukarıdaki aynı adrese gidin ve 'Ayarlanmamış'Seçim kutusunu seçin ve ardından'TAMAM MI' buton.

Basit, değil mi?

Kayıt Defteri Düzenleyicisi ile Windows 10'da Hızlı Kullanıcı Değiştirme Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Kullanmayı tercih ederseniz Kayıt düzenleyici Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanmak yerine bilgisayarınızda bu özelliği devre dışı bırakmak için yapmanız gerekenler burada.

İlk olarak, Windows + R tuşlarına basın.Çalıştırmakiletişim kutusu. Sonraki adımda şunu yazın: ' Regedit Tırnak işaretleri olmadan 'yazın ve Enter tuşuna basın.

regedit 1

Kayıt Defteri Düzenleyicisi penceresinde, sol kenar çubuğuna bakın ve seçenek ağacında aşağıdaki adresi açın:

HKEY_LOCAL_MACHINE -> YAZILIM -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Politikalar -> Sistem

kayıt editörü 1

Bundan sonra, birincil kenar çubuğuna bakın ve 'HideFastUserSwitching'Seçeneği.

Bulduysanız, üzerine çift tıklamanız ve değeri 0'dan 1'e değiştirmeniz yeterlidir. Bunu yaptığınızda, bilgisayarınızdaki Hızlı Kullanıcı Değiştirme işlevi devre dışı bırakılacaktır.

Aksi takdirde, aynı adla yeni bir giriş oluşturmanız gerekir:HideFastUserSwitching.

Bunu yapmak için, 'Sistemi'Sol kenar çubuğundaki' girişi seçinYeni->DWORD 32 bit değeri. Ardından yukarıda bahsettiğim adı girin.

yeni bir dword kaydı oluştur

Bundan sonra, Windows 10 PC'nizde Hızlı Kullanıcı Değiştirmeyi devre dışı bırakmak için üzerine çift tıklayın ve değeri 0'dan 1'e ayarlayın. Fikrinizi değiştirir ve bu seçeneği geri almak isterseniz, bu değeri 1'den 0'a değiştirmeniz yeterlidir ve her şey her zamanki gibi görünecektir.

Hızlı Kullanıcı Değiştirme pencerelerini devre dışı bırak 10

Windows 7 veya Windows 8'de Hızlı Kullanıcı Değiştirme Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Henüz Windows 10'a yükseltmediyseniz ve bu seçeneği bilgisayarınızda devre dışı bırakmak istiyorsanız, yukarıda yazdığım iki yöntemi kullanabilirsiniz. Farklı bir şey yok.

Ancak, Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'nin Başlangıç ​​veya Ev sürümü gibi Windows 7 veya Windows 8'in birkaç sürümünde bulunmadığını bilmelisiniz.

Bu nedenle, Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi uygulamasını yukarıdaki talimatlarla açabiliyorsanız, Hızlı Kullanıcı Değiştirmeyi devre dışı bırakmak için Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu kadar!

Bilgisayarınızda bu özelliği neden devre dışı bırakmak isteyeceğinizi bilmiyorum çünkü bu benim için oldukça kullanışlı. Bununla birlikte, bilgisayarınızda kaynaklar yoksa (daha az RAM ve zayıf CPU'ya sahip eski bir model gibi) veya bu özelliğin rahatsız edici olduğunu düşünüyorsanız, muhtemelen devre dışı bırakmanız gerekir.